Publicaties

Brabeau is een nieuw glossy magazine over de kwaliteit van het leven in Noord-Brabant, over óns Brabant. Het gaat over buitenleven en wonen, stad en land, mensen, natuur, ambacht en cultuur. Over eigenheid! Het tijdschrift wil een inspiratiebron zijn met verrassende woonomgevingen, exclusieve winkels, schitterende natuur, échte mensen en uitgaanstips. In elk nummer: wonen, tuinen, natuur, cultuur, geschiedenis, culinair, evenementenagenda en bijzondere adressen. Brabeau is vanaf 1 maart 2012 te koop in alle tijdschriftenwinkels, boekenwinkels en supermarkten van Brabant. In heel Nederland bij Albert Heijn. Je vindt het tijdschrift op de plank met buitenbladen als Seasons, Buitenleven, en Landleven. Brabeau is anders en bijzonder, omdat het gaat over de directe leefomgeving van de lezers. Brabeau is dichtbij. Trix van der Putten is hoofdredacteur van Brabeau. Meer weten? Kijk op www.brabeau.nl, of stuur een mail naar trix@brabeau.nl.

Voor het tuintijdschrift Tuin&Co schschreefrijft groenjournalist Trix van der Putten artikelen over onder andere praktische groenonderwerpen en inspirerende liefhebberstuinen. Daarnaast ondersteunt ze de redactie als tekstredacteur. Trix  is vanaf 1998 werkzaam bij het tijdschrift, toen gestart onder de titel ‘Tuinieren’. De naam is veranderd, de vormgeving opgefrist, maar nog steeds is het als vanouds het praktische, inspirerende doeblad voor tuiniers. Tuin&Co verschijnt 10 keer per jaar, met dubbelnummers in september-oktober en november-december. Het tijdschrift richt zich op zowel de beginnende als de gevorderde tuinier. Met in elk nummer stap-voor-stap tuinklussen die in die periode gedaan moeten worden; heel veel inspiratietuinen; plantportretten; en de leukste tuinevementen. Voor alle groenliefhebbers een eindeloze bron van inspiratie om steeds weer naar uit te kijken.

Voor het tijdschrift Noorderland stelde Trix van der Putten de vaste groenrubriek ‘TuinJournaal’ samen en schrijft ze artikelen over tuinen en kwekers in het noorden van Nederland. Noorderland heeft een ‘glossy’ uitstraling en richt zich op lezers die graag genieten van het betere buitenleven. De focus ligt op onderwerpen in de drie noordelijke provincies Friesland, Drenthe en Groningen. Het tijdschrift is in heel Nederland te koop, maar heeft in in het noorden een grotere verspreidingsconcentratie.  In het tijdschrift kun je lezen over oude ambachten, bezienswaardigheden, buitenwonen, natuur, tuinen, bijzondere mensen, exclusieve winkels en evenementen. Noorderland verschijnt acht keer per jaar.

De Standaard is de kwaliteitskrant van België. Wekelijks verschijnt bij deze krant op zaterdag een los lifestyle magazine, DSMagazine geheten, met artikelen over onder andere wonen, mode, eten, muziek, mensen, relaties en tuinen.  Voor dit wekelijkse magazine heeft Trix van der Putten  een 20-delige serie gemaakt over toonaangevende tuinarchitecten in België, onder wie de beroemdheden Koen Aerts van Archi-Verde (www.archi-verde.be) ; Vincent Verlinden Tuinarchitectuur; Wilfried Buls en  Pol Claes van Buls-Claes (www.bulsclaes.be) ; en vader Jacques en zonen Martin en Peter Wirtz van het tuinarchitectuur-imperium Wirtz International (www.wirtznv.be).  In elke aflevering portretteert Trix één tuinontwerper met één tuin van zijn of haar hand.