Ons gazon

We wonen in Brabant! We zijn nog vooral druk met dozen uitpakken en spullen verplaatsen. Verspreid door de tuin zet ik de meegenomen tuinbankjes neer. Dan kan ik, tussen het sjouwen door, de tuin vanaf alle kanten bekijken. Er is voornamelijk gras. De bladeren die afgelopen herfst zijn gevallen, liggen er nog op.

Jan koopt bij de plaatselijke ijzerwinkel een bladhark. Van het bladharken maakt hij een weekklus. Elke dag verovert hij een paar meter gras. Ik hark de hoopjes bij elkaar, zodat er uiteindelijk een ongelooflijk hoge bladberg overblijft. Wat nu? Het is veel en veel te veel voor die ene groenafvalbak die we hebben. In het plaatselijke krantje lees ik dat in de oneven weken groenafval gebracht mag worden op het voetbalveld. We proppen het blad in dozen en zakken en rijden drie keer op en neer naar het verzamelpunt. We schudden de dozen en zakken leeg in de daarvoor bestemde groencontainers. Bij thuiskomst kijken we voldaan naar ons ‘gazon’. Nou ja, gazon. Het heeft meer weg van een weiland. We moeten maaien. In onze vorige tuin hadden we geen gazon. Een grasmaaier hebben we niet. De buren kennen we nog niet. Dus lenen is geen optie. We zullen een grasmaaier moeten kopen. Maar wat voor een? In elk geval geen heel duur apparaat, want het gazon zal waarschijnlijk plaats gaan maken voor borders. Een handmaaier, beslist Jan. Dat scheelt weer een bezoek aan de sportschool, zegt ie. (Niet dat hij daar ooit naar toe gaat…). Maar graag een die soepel loopt. Want zo hard fitnessen, wil Jan ook weer niet. Wat is een goeie aanschaf? Weet u het? Ik hoor het graag!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>