Mailinglijst

Au, au, au…

Steeds heb ik wat nodig uit de schuur. En steeds stoot ik me aan de ladder die de verhuizers op een plaats hebben laten neervallen die het makkelijkst was.  Zo dicht mogelijk bij de ingang. Tijd om orde te scheppen!

Orde op zaken

In de schuur staat alles nog precies zoals de verhuizers het neergezet hebben. Zo dicht mogelijk bij de deur dus. Steeds wurm ik me een weg langs ladders, steunstokken en steelgereedschap. Als ik tot drie keer toe ongelooflijk pijnlijk mijn benen gestoten heb aan de ladder die dwars door de schuur ligt, ben ik het zat. Voortvarend sjouw ik alles naar buiten en maak groepjes op het gras (da’s dan wel handig, zo’n groot grasveld!). Soort bij soort. De ladders naast elkaar, de steunstokken op maat, bindmateriaal in een mandje, handgereedschap in een kistje, zaadzakjes in een doosje, plantenstekers in een blikje, steelgereedschap op een berg. Ik spring rond op het gras, en pas en meet en orden. Er komt systeem in. Jan komt tussendoor eens kijken en vraagt of ik winkeltje aan het spelen ben. Hij ziet mijn verhitte gezicht en verdwijnt stilletjes weer naar binnen. Nu moet ik de ordening naar binnen verplaatsen.

Mijn 'ladder ophangsysteen'

Ik schuif de twee grote stellingkasten strak tegen de muur aan. Mandjes, kistjes, doosjes en blikjes zet ik daar netjes in. En nu beugels en rekjes bevestigen waaraan ladders, steunstokken bezems en harken kunnen hangen. Met de boor in mijn hand klim ik de trap op om gaten te boren. Jee, wat een harde muur. Eigenlijk dan toch zijn alle gaten geboord. Verkrampt kom ik uit mijn boorstand, vergeet dat het een schuin aflopend dak is, en stoot ongelooflijk mijn hoofd. Ik voel meteen een ei opkomen. Een tikje aangedaan daal ik de trap af. Even ademhalen. Ja het gaat wel weer. Nu pluggen in de gaten. Perfect. De schroevendraaier in de aanslag. Onbesuisd. In plaats van op de schroef mik ik op mijn wijsvinger. Au, au, au.  Einde van de dag is dit het resultaat: bult op mijn hoofd, gat in mijn vinger, keurig opgeruimde schuur. Mijn benen kan ik niet meer stoten. Niet aan de ladder in elk geval. Die hangt netjes aan de muur. Op een hoogte die ik zonder trap niet kan bereiken.

Bookmark and Share

Laat commentaar achter

 

 

 

U kunt gebruik maken van these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>