Mailtje van de makelaar

In mijn Postvak zie ik een mailtje van Roeland Hillen, de makelaar die ons huis in Abcoude verkocht heeft. Nieuwsgierig open ik het berichtje. Blijkt dat Roeland een huis in de verkoop heeft waar een ongelooflijk mooie tuin bij hoort. Of ik daar misschien een stukje over kan schrijven? En of ik dan tussen neus en lippen kan vermelden dat het huis te koop is…

“Dag Trix, Is dat even schrikken: e-mail van je ex-makelaar, zomaar uit het niets. Leuk om te zien dat je nog geen afscheid hebt genomen van je tuin in Abcoude, aangezien de foto nog op je weblog op de Tuinieren-site staat. Het blijft ook een droomtuin natuurlijk. Missen jullie Abcoude een beetje of hebben jullie je draai al helemaal gevonden in Brabant? Trix, ik heb een beetje je hulp nodig. Wij hebben een heel fraai huis met een nog fraaiere tuin aan het Gein nummer 57 in Abcoude in de verkoop. Die tuin is een pláátje. Perfect voor een artikel in Tuinieren, lijkt mij. Misschien iets voor in een ‘te koop-rubriek’ of voor een kijktuin reportage waarin je dan terloops vermeldt dat al dit prachtigs ook nog te koop is?. Ik hoop van je te horen. P.S. Overigens doet het schaap van onze jongste (Okker) het iedere dag nog uitstekend. Het schaap slaapt goed en Okker heeft het inmiddels eindelijk van hem geleerd. Nog steeds een goed cadeau dus!”

Met een opborrelende lach lees ik de regels. Het mailtje is zo typisch Roeland Hillen. Direct, eerlijk en ontwapenend. En als ik het PS’je lees, barst ik echt in lachen uit. Okker is het jongste kindje van Roeland en schaap is het cadeautje dat ik bij het makelaarskantoor afgegeven heb toen Okker geboren is. Een knuffelschaapje. Een paar weken later vraagt Roeland waar hij nog zo’n schaap kan kopen. Het is namelijk de favoriete knuffel van Okker geworden en Roeland wil een reserveschaap in de kast hebben liggen voor het geval schaap 1 kwijtraakt. Ik koop nog een schaap voor Okker. Een hele tijd later, we wonen dan al lang en breed in Brabant, krijg ik een envelop van raad-huis makelaardij. Met daarin een foto van een slapende baby met aan elke kant een knuffelschaap… Voor zo’n makelaar doe je toch graag iets terug? Dus: zoekt u een mooi huis met een prachtige tuin, landelijk gelegen midden in de Randstad? Dan is dit huis aan het lieflijke riviertje het Gein in Abcoude een lot uit de loterij. Overigens, niet echt een goedkoop lot. Want we hebben het wel over een dik miljoen eurootjes. Uitgebreide informatie over huis en tuin vindt u op: www.raad-huis.nl.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>