Een paar klokjes verhuizen mee

Uit mijn tuin neem ik niets mee, heb ik besloten. Ik vind dat ik dat niet kan maken tegenover de kopers van ons huis. Ze kopen immers niet alleen een huis, maar ook een tuin. Met alles wat erin staat. Maar op de dag van de verhuizing tijdens het laatste rondje door de tuin, slaat de twijfel toe. Zal ik toch niet?

Terwijl bijna onze hele huisraad in de verhuiswagen zit, doe ik een afscheidsrondje door de tuin. Hij is nog vrij kaal, maar ik zie allerlei beloftes voor een prachtig bloeiend seizoen.  Er piepen zelfs al een paar akeleien uit de grond. Sneeuwklokjes vormen een wit dekbedje over de hele tuin. Er staan er honderden. Een paar polletjes kan ik toch eigenlijk wel meenemen? Of niet? Of wel? Ik ren naar de spullen uit de schuur die nog opgestapeld staan op de veranda. Tussen de fietsen, ladders, steunstokken en gereedschap graai ik naar mijn tuinschep. Ik vind ook snel nog een paar terracotta potten. Ik steek een paar polletjes sneeuwklokjes uit op plekken waar ze wegvallen achter andere begroeiing en vul de potten ermee. Ondertussen zijn de verhuizers begonnen aan de laatste etappe: de spullen uit de schuur. Ze stappen langs me heen, terwijl ik met modderhanden gehurkt in de border zit. Ik zie hun blikken en hoor ze denken: ‘ Wat is zij nou aan het doen? Een paar van die plantjes koop je toch nieuw.’  Vlug zet ik de terracotta potten met klokjes in een kist. De verhuizers zijn klaar om te vertrekken. Jan en ik halen onze twee poezen uit de schuur, die we opgesloten hebben om te voorkomen dat ze tijdens de drukte de benen nemen. We zetten ze in hun reiskoffers in de auto. De kist met sneeuwklokjes komt tussen hun in. We rijden achter de verhuiswagen de straat uit. Ik kijk hardnekkig niet om. De poezen huilen als baby’s. En ik huil een beetje met ze mee.

Modern wedding dresses In fact, in addition to the elegant and elegant fairy style, organza can sometimes play some artistic effects, such as this wedding dress, butterfly-shaped organza wedding dress, not only bring bumps to the skirt texture, Let the wedding dress have more changes in light and shadow. 2020 wedding dress

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>