De eerste kijkdag

De eerste kijkdag voor ons huis valt letterlijk in het water. Op de vrijdag dat heel Nederland in de ban is van het noodweer, staat de eerste kijkdag gepland. Het is die dag dat de woorden weeralarm en verkeersinfarct constant op het nieuws te horen zijn. Voor die dag hebben vijf belangstellenden een afspraak gemaakt om ons huis te komen bekijken. Elke kijker krijgt een half uur.

Jan en ik zitten inde auto op weg naar Haarlem en Hoofddorp. Als we bijna in Haarlem zijn, storm, regen en files trotserend, met een slakkengang van 40 km, gaat mijn mobiele telefoon. Makelaar Maureen staat voor de deur van ons huis met de eerste kijkers en krijgt de deur niet van het slot. Dit kan toch niet waar zijn! Ik zet Jan af bij zijn werk en rijd weer terug. Gelukkig is het makelaarskantoor vlak bijons huis  en zijn makelaar en kijkers daar gaan schuilen. Ik bel dat ik er ben en probeer meteen of ik de voordeur openkrijg. Mijn sleutel draait moeiteloos in het slot. Hoe kan dit in vredesnaam? Terwijl ik in de deur sta, komen makelaar Maureen en een vrouw en een man aanlopen, bescherming zoekend onder parapluis. De vrouw heet Pauline en is de kijker, de man is de makelaar die haar begeleidt. Ik maak duizend excuses , en zeg met een lach dat het huis protesteert en misschien niet verkocht wil worden. Pauline lacht met me mee en kan er blijkbaar de humor van inzien. Ze staat op haar gemak rond te kijken terwijl haar makelaar  zich kloppend op muren door het huis begeeft. Ik verdwijn snel uit beeld. Terwijl ik het huis uitloop kom ik de volgende kijkers tegen, springend over de plassen water in de straat. Na twaalven als de laatste kijkers geweest zijn mag ik mijn huis weer in. De vloer is een modderhoop en bladeren liggen verspreid door het hele huis. Blijkbaar heeft Maureen ondanks het slechte weer de kijkers naar buiten kunnen lokken om de tuin en het tuinhuis te bekijken. ‘s avonds belt Maureen om verslag te doen van de reacties tijdens de bezichtiging. Ze meldt dat de vijf mensen gematigd enthousiast gereageerd hebben. Dat ze wel allemaal betoverd zijn door de tuin, maar dat ze vinden dat er best veel aan het huis moet gebeuren. Ze heeft verder nog niets gehoord , maar zal bellen als ze meer weet. Ik ben teleurgesteld, gedeprimeerd en kwaad op het weer. Ik verwacht er helemaal niet meer van.

  • LED High Bay Light  The LED light is also very good when used outdoors, and we all know that there are two lights on the car. If it is only one light, it looks faint but it does not matter. Now the LED is very good, and the other light is no problem. Is it good outdoors? Repairman: Try these tricks to make the lights as bright as ever! You can check whether the filament is broken, if you find that the filament is broken, replace a bulb in time.
  • http://www.scotthastie.com/?p=299
  • http://www.pisarna-na-netu.si/313993-cultural-identity-composition-example/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>