Afscheid van mijn heerlijke tuin

We hebben ons droomhuis gevonden, maar dat betekent wel afscheid nemen van het oude huis. En dat gaat me ineens onnoemelijk aan het hart. Dat heerlijke huis, met die fantastische tuin waar mijn ziel in ligt. De makelaar begrijpt dat de tuin een gevoelig punt is en vraagt of ik de omschrijving van de tuin zelf wil maken. Ik zet me aan de taak en dit is het resultaat:

“De omsloten, diepe achtertuin (plusminus 120 m² biedt maximale privacy  en rust. De tuin is gesitueerd op het noordoosten, maar door de enorme diepte ligt de achterste helft op het zuiden met vanaf het middaguur zon. Het ontwerp is een combinatie van formele tuin en cottagetuin. Er zijn vier grote buxusvakken met vaste planten met bloeigarantie van voorjaar tot diep in het najaar. Paden en terrassen zijn bestraat met antieke klinkertjes. Blikvanger is het tuinhuis (7 x 3 m) achterin met zonnige veranda (met terrasverwarmer!). Het tuinhuis (met aparte fietsenschuur) is ideaal als speelkamer of hobbyruimte. Op het voorste terras, grenzend aan het huis, bevindt zich een stijlvolle overkapping voor openhaard hout met een afsluitbare  tuinkast.” De plaatjes moeten de rest vertellen. Met het schrijven van de tekst doe ik min of meer afstand van de tuin. Eigenlijk laat ik mijn tuin gewoon in de steek. Ik heb een brok in mijn keel en wil de tekst niet meer nalezen. Ik mail hem meteen door naar de makelaar.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>