Tuinlaarzen

De herfstkleuren in de tuin maken veel goed. Maar blijft staan dat dit niet mijn favoriete seizoen is. Als ik mensen hoor jubelen over hoe gezellig het allemaal is, met kaarsjes, kachels, en gordijnen dicht, raak ik alleen maar in de put. Het liefst zou ik in een holletje kruipen en volgend voorjaar weer wakker worden. Nog steeds verkeer ik in de ontkenningsfase en stap ik ‘s ochtends, nu in het half donker, dapper naar buiten. Ik trek wel eerst mijn tuinlaarzen aan. Model Hornbaek van de Deense ontwerpster Ilse Jacobsen. En van die laarzen word ik wel een beetje vrolijk.

Over de veterlaarzen van Ilse Jacobsen heb ik jaren geleden een stukje geschreven voor de shopping-rubriek van het tijdschrift Tuin&Co, dat toen nog Tuinieren heette. Het plaatje van het rijtje gekleurde laarzen is altijd op m’n netvlies blijven staan. Vorig jaar rond deze tijd was ik ineens mijn groene rubberen laarzen meer dan zat. Altijd koude voeten en over het hele tuinpad een modderspoor. Na een speurtocht op internet heb ik de begeerde laarzen gevonden in de webwinkel van Original Brands. En meteen besteld. Ik ben er ongelooflijk blij mee, nog steeds. Voor mij zijn het de ideale tuinlaarzen. Ik vind ze er grappig uit zien met die rijgveters aan de voorkant. En ze zijn er in wel dertien verschillende kleurtjes.

Ik heb voor ingetogen zwart gekozen, maar als je van uitbundig houdt, kun je als tuinier een behoorlijk statement maken met een paar exemplaren in bijvoorbeeld pink of turkoois. Behalve leuk om te zien, hebben ze een heleboel pluspunten die niet van toepassing zijn op de gewone, zeg maar, doordeweekse groene rubberen laarzen. Ze zijn handgemaakt van 100% natuurlijk rubber en gevoerd met fluweelzachte katoenen stof. Ze zitten daardoor heerlijk comfortabel en je voeten blijven behaaglijk warm. Ze zijn ook volledig waterdicht, wat je misschien niet zou denken als je de vetersluiting ziet. Je kunt er, als je dat zou willen, best mee in een slootje gaan staan. Achter de vetersluiting zit namelijk een gesloten flap. Maar wat ik als tuinier het allerbelangrijkst vind: de zolen zijn perfect. Er zit genoeg profiel in om niet te gaan glibberen als de tuin modderig is. Maar omdat die profielen vrij smal en ondiep zijn, kan modder zich er niet in nestelen. Dus geen modderspoor op stoep, pad, en in huis.  Er is wel iets wat je moet weten als je ze via internet bestelt: ze vallen ruim. Ik draag schoenmaat negenendertighalf en heb maat veertig besteld, omdat er geen halve maten waren. Maar achteraf had ik best maat negenendertig kunnen nemen. Och, iets te groot is ook geen ramp. Gewoon dikke sokken aan. Ze kosten 115 euro via www.originalbrands.nl. Geen verzendkosten en de volgende dag al in huis!

P.S. Ik mag van Original Brands een paar Ilse Jacobsen-laarzen weggeven, mailt directeur Anita Roelink mij net. Dat vind ik erg aardig. Dus stuur me gauw een mail via Contact linksboven in het menu, of plaats een commentaartje onder dit stukje. De leukste inzending wint een gratis paar laarzen. Kleur en maat naar keuze.

8 comments to Tuinlaarzen

 • Bernadette van Loon

  Lieve Trix,

  Een mooi pleidooi voor die heerlijke laarzen. Ik zou de rode naast de zwarte kiezen. Helaas past de prijs niet binnen mijn budget.Maar misschien als ik ooit een meevallertje heb.
  Ik heb vandaag nog een paar uurtjes in de tuin gewerkt ; was best lekker. En het zonnetje scheen ook nog een beetje waterig.Heb ook nog een kolonie slakken in de groenbak kunnen dumpen. Nog een paar dagen en dan hang ik ook mijn tuinklof aan de kapstok.
  Ik kijk uit naar een nieuw bericht van je, want dan is het misschien alweer voorjaar.
  Liefs, Bernadette

 • Augusuts

  Wat een leuk stukje.. en wat leuk dat je een paar laarzen mag weggeven! Is er ook een mannenuitvoering? 🙂

 • Hoi Trix,

  Jij hebt natuurlijk mooi even reclame gemaakt voor deze aantrekkelijke laarzen.
  Ik heb ook van die simpele rubberen laarzen die van geen meter zitten. Ik grijp vaak als alternatief naar een paar oude schoenen die comfortabel zitten maar eer ik klaar ben met tuinieren zit er grond in m’n sokken en heb ik natte voorvoeten omdat ze niet waterdicht zijn. Ik zou voor de grijze gaan. Als je die aan hebt in de voortuin denken de voorbijgangers, goh die heeft nieuwe leren rijglaarzen aangetrokken dat is wel zonde om daar mee in de tuin te gaan werken!

  groetjes Teuni

 • jan

  Hoop dat ik ze voor Sinterklaas binnen krijg. Kan de Goedheiligman er nog een schepje bovenop doen door ze te vullen met nog meer geschenken.
  En het scheelt die oude baas ruimte op zijn pakjesboot als ik die mooie laarzen al vast heb staan.

  Vriendelijke groet,
  Jan

 • karen

  Hee tante tuin

  Jammer dat ik een tuinman heb….als ik die laarzen nou had….kon ik zelf in mijn tuin werken!

  Groetjes Karen

 • Stefan Heij

  Sinterlaars kapoentje gooi wat in mijn schoentje, gooi naar mij een laarsje dank u Sinterlaarsje

 • esther worm

  Daar val ik toch met mijn neus in de boter.
  Mag ik meedoen met een laarzenweggeefactie.
  Mooi zijn ze wel en bijzonder ook.
  Ik zou er natuurlijk helemaal de blits mee maken als ik met de kinderen van mijn klas naar de schooltuinen ga.

  groetjes Esther

 • Mar Herreveld

  Geweldig! Ik draag al enkele jaren muckboots. Die heb ik een paar jaar geleden in Engeland gekocht. Maar die zijn nu totaal op… Dus op zoek naar nieuwe online. Deze laarzen heb ik idd in tuin & co zien staan en destijds opzoek geweest maar nooit kunnen vinden. Ik gebruik laarzen elke dag op onze mengelmoestuin en ze moeten lekker warm zijn. Dus ik hoop… en hoop..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>